ברוכים הבאים לפורום AquaPro!
- מדריך להעלאת תמונות לחץ כאן
- לבעיות בהתחברות לחץ כאן

שרימפס אמאנו הכרות וריבוי

שרימפסים, חלזונות, סרטנים וח"ח אחרים
כאן תוכלו ללמוד על ההבדלים של כל סוג מתוך המשפחה והצרכים היחודיים לו בתנאי המים והסביבה ע"מ לגדל ולהרבות אותם

המנהלים: Shay, Ronny, Aquario, lilach.shifman

סמל אישי של המשתמש
cohav.azoulay
נבט מתחיל
הודעות: 69
הצטרף: 27 פברואר 2017, 10:12

שרימפס אמאנו הכרות וריבוי

הודעהעל ידי cohav.azoulay » 22 יוני 2019, 21:50

שרימפס אמאנו (ג'אפוניקה) 2019 תמונה

מאמר זה נוגע במידע כללי וריבוי שרימפס אמאנו, מידע שנאסף מכמה מאמרים מובלים וחקר אישי עם עשרות חובבים מנוסים בעולם, מאמר זה ידבר על שמות, מקום מחיה + תנאי מחיה, שותפים באקווריום ,ריבוי - לאחר שהגעתי להצלחה.
שם מדעי: Caridina multidentata
שמות נפוצים: ג'אפוניקה ((Japonica
טאקשי אמאנו ((Takashi Amano
יאמטו ((Yamato
ישנם מקומות בהם זכה לשם שרימפס אוכל אצות Algae Eating Shrimp) ) בעקבות היעילות שלהם בנשנוש האצות.
ברוב העולם משתמשים בשם אמאנו שרימפ כמחווה לטאקשי אמאנו ((Takashi amano שבשנות ה80 הזמין כמות גדולה מהם לאקווריום שלו לאחר ששם לב ששרימפס זה אוכל אצות.
כשהתכתבתי עם חובבים ודברתי איתם על שרימפס ג'אפוניקה חלקם לא ידעו בכלל למה אני מתכוון לכן אני משתמש בשם אמאנו.

מקום מחיה:
שרימפס האמאנו מגיע מכמה מקומות:
דרום מרכז יפן (South of Central Japan) דרום סין (South China) וטיוואן (Taiwan)
לכן ריבוי שרימפס האמאנו יכול להיות מאתגר יותר, מאוד תלוי מאיזה אזור הגיע אבל על זה נדבר בפרק ריבוי.

תנאי המחיה:
שרימפס האמאנו מגיע לכ - 5-6 ס"מ, הנקבות קצת יותר גדולות עם זנב רחב יותר.
(עוד טריק להבדיל, תסתכלו על הצד של השרימפס, בשורה השנייה אצל הנקבות הכתמים מוארכים יותר נראה יותר כמו קו שבור ואצל הזכרים כתמים עגולים)
זכר מימין נקבה משמאל תמונה
זכר: תמונה
נקבה: תמונה

מינימום 10 ליטר ירגיש טוב יותר באקווריומים ותיקים, אקווריומי צמחיה ובעיקר כשיש אצות.
אין כמעט קושי בגידול שלו החזקתי אותם גם באקווריומים עם מים רכים (160 tds) וגם בקשים (350 tds) (אומנם בריבוי יעדיפו רכים) אך ידרוש תנאי מים טובים.
טמפרטורה רצויה 22 עד28 מעלות צלזיוס
ph-6.5 - 8

שותפים באקווריום:
שרימפס האמאנו יסתדר עם מרבית דגי הנוי השרימפס והחלזונות
רצוי לא לשלב עם דגים גדולים כגון: דיסקוסים, ציקלידים ,קשתות גדולות, ודגים גדולים
כמו חבריו חסרי החוליות רגיש לנחושת (copper)
לעוד פרטים נוספים אמליץ לקרוא במאמר המדהים של שי תמיר- viewtopic.php?f=29&t=784&fbclid=IwAR0JIdJTjkrJ969DOh16CP5v4SBvCInwZlolXXG1TFI_u8GrC716VlXeueM

תמונה
תמונה

ריבוי:
הרגע לו חיכיתם...
אז ככה נתחיל ברשימת הציוד הנחוצה:
2 אקווריומים (רצוי 30 ליטר ולא קטנים יותר)
שרימפס אמאנו נקבות
מלח (אני השתמשתי בייעודי לאקווריום) יש חובבים שציינו שהשתמשו במלח שולחן (לא הייתי ממליץ)
תאורה
2 משאבת אוויר
אבן אוויר
פילטר ספוג
רפרקטומטר (מד מליחות) / הידרומטר (לא התנסיתי)
מערכת אוסמוזה
פנס
מזרק או רשת ייעודית לשרימפס צפופה מאוד
מזון מגוון כגון: אבקת ספירולינה אבקות מינרלים מזון באבקה (ייעודית לשרימפס)
אוקי, אחרי שיש לנו את כל הציוד חשוב שנבין שהאקווריומים צריכים להיות לאחר תהליך סייקל מיוצבים ומלאים אצות (בשום שלב אין לנקות את האצות) אני נתתי לאקווריום חודשיים לרוץ לפני..
אז ככה, לאחר שהאקווריום שלנו במצב טוב (מלא אצות ומיוצב) והנקבות אמאנו שלנו כבר עם ביצים (הנקבה נושאת את הביצים כ -5 שבועות לפני שהן בוקעות) אנחנו מכניסים אותם לאחד האקווריומים (עם פילטר הספוג) ומחכים שישחררו את הלרוות, מרגע שיתחילו לשחרר את הלרוות לוקח בן יומיים לחמישה עד שהם משחררות את הכל.
לרווה- בוגדל של 1.8 מ"מ בצבע לבנבן (במשך השבועות הראשונים הם שוחים במצב אנכי מוזר, ראש מורכן, ולאחר מכן הם מאמצים עמדת שחייה אופקית יותר)
לאחר מכן (כשהחדר מוחשך) ניקח את הפנס ונאיר מתחת לאקווריום (אפשר גם מעל)
סרטון של לרוות ביום החמישי: https://www.youtube.com/watch?v=ebhrdihJjD0
ניקח את המזרק ונשאב את הלרוות ונעביר למיכל השני (שם יהיו משאבת אוויר בעוצמה בינונית ותאורה) אבל חשוב חשוב שיהיה מלא אצות ושהאקווריום יהיה מבוסס.
מרגע זה יש כ5 ימים שהלרוות ישרדו במים מתוקים ולכן ניקח את המלח ונעלה לרמת המליחות הרצויה(אפשר להכין את האקווריום מראש עם רמת המליחות הרצויה)
אפשר גם בהדרגה ואפשר גם בפעם אחת אם אתם יודעים לחשב נכון (את משקל המלח לכמות המים)
דגש לגבי טמפ' : מומלץ שהאקווריום יהיה בטמפ' בין 24 ל 27
בקיץ לא הייתי ממליץ לעבוד עם טרמוסטט ולהתלות בטמפ' בחדר (כמובן בחדרים שהטמפ' של האקווריום עולה על 27 הייתי מצרף מאורר)
דגש לגבי האמאנו שרימפס: לא מומלץ להכניס את הבוגרים למים מליחים, אומנם יוכלו לשרוד אך זה פוגע בביצים וגורם להפלתם.
לרווה בת כמה ימים: תמונה


רמת מליחות :
1) רמת המליחות המומלצת כמעט בכל המאמרים שקראתי היא:30-35 PPT (ב 12 ימים הראשונים מומלץ לשמור בין 34-35 PPT)
• חובבים אחרים שדיברתי איתם והתייעצתי איתם סיפרו לי שגם במליחויות שונות הצליחו
2) הרמת מליחות השנייה המומלצת היא בין 20-27 PPT
3) הרמה האחרונה למליחות שידוע לי בה הצליחו להרבות הינה בין 13-17PPT
• ההסבר הנכון ביותר לדעתי לרמות מליחויות שונות נובע מעצם זה ששרימפס האמאנו מגיע מאזורים שונים (שגם שמה היו שטענו שהרמות מליחויות אכן שונות, שווה בדיקה ומחקר למי שמטייל באזורים שם על שפך הים ואשמח לשיתוף הממצאים)
• חשוב שרמת המליחות ברגע שנקבעה תישאר אחידה ללא תנודות לפחות ב12 הימים הראשונים והקריטיים ביותר לדעתי
• מי שיעבוד לפי השיטה המומלצת בן 30-35 PPT לאחר 12 הימים יוכל להוריד טיפה את המליחות לבין 25-30 PPT (כמובן בהדרגה וטפטוף איטי)
• בשני השיטות השניות אין צורך לגעת במליחות בכלל עד לאקלום למים מתוקים
• אני התנסיתי בשלושת הרמות, ב 1 ו 2 היתה הצלחה אך ב3 לא הצלחתי, אולי כדאי לכוון לכיוון ה17 PPT ולא לכיוון 13 PPT (אבדוק זאת להבא)


האכלות:
מיום הפרדת הלרוות ועד סוף תהליך המטמורפוזה (הפיכת פגית לבוגר) יש להאכיל כ4 פעמים ביום, הלרוות בהתפתחות מתמדת והינם צורכים מזון כל הזמן.
בכללי מזון אבקת ספירולינה, מזונות בסיס פלנקטון, פיטופלנקטון בנוזל או מוסורה שרימפטון יהיו מעולים.
• לא ידוע לי על עוד שהשתמשו אבל אני יצרתי אבקה ייעודית עם אבקות מינרלים (להזיק זה לא יזיק כל עוד הכל במינוני יצרן)
• לא מומלץ להשתמש בשמרים להקפצות גודל
• לא להשתמש במזון גרגירי! זה עלול לזהם את המים

לאחר 12 הימים הראשונים והקריטים:
סרטון יום 13: https://www.youtube.com/watch?v=KhNsecWon2I
תהליך בטרנספורמציה (שינוי מבנה) - לוקח כ15 יום בסופו הלרווה כבר עומדת על דופן הזכוכית ולא שוחה עם הראש מורכן)
הלרווה בתהליך המטמורפוזה עד בערך היום ה30, לאחר שעברה תהליך מלא השרימפסון יוכל לשרוד מים מליחים אך מי שעבד לפי שיטת 30 עד 35 PPT יצטרך להוריד את המינון לכיוון ה 17 PPT
אחד החובבים העיד כי הצליח להחזיק את השרימפסונים במים מליחים כ-3 חודשים (אך מומלץ להעביר אותם למים מתוקים בסיום תהליך (בסיום המטמורפוזה)
בשלב שלפני הסוף השרימפס נהיה כולו בצבע חום כהה- תמונה

וזה מעיד על סופו של תהליך המטמורפוזה, לאחר מכן נהפך לשקוף ואפשר להתקדם איתו לשלב הבא.
תהליך העברה למתוקים:
סרטון העברה למתוקים ראשון: https://www.youtube.com/watch?v=5fGxjpuYvQA (התחלתי עם שלושה כדי שאם אעשה טעות לא הרבה ישלמו על זה)

אנחנו כבר ביום ה30 השרימפסונים בסיום התהליך (חלקם כבר סיימו) נותר לנו להעביר אותם למים מתוקים
ישנם שני דרכים לעשות את זה:
*דרך אחת והפחות בטוחה להעביר את השרימפס ישירות למים מתוקים
ישנם מספר מאמרים ומספר חובבים שציינו שזה עבד להם בצורה טובה (אך אני פחות אמליץ על שיטה זאת)
* השיטה השנייה שבה השתמשתי
לקחתי פלסטיק גדול משו כמו חצי ליטר מילאתי מהמים המליחים קצת פחות מרבע והעברתי לפי קבוצות (50 יח' כל פעם) לאחר שהעברתי מילאתי אותו במים של האקווריום הייעודי להן וחיכיתי, למחרת עשיתי החלפה של יותר מ70 אחוז ושוב מילאתי עד הסוף ממי האקווריום הייעודי
הופה יש לנו שרימפס אמאנו מורגלים למים מתוקים
תמונה
תמונה
תמונה

• לאחר האקלום הראשוני למים מתוקים תשימו לב שהשרימפסים נעים במהירות ובצורה מעגלית דבר זה מוכר בקרב החובבים שהגיעו לשלב זה, לעומת הזמן שהיו במים מליחים בקושי היו פעילים, דבר זה מעיד על התהליך בצורה טובה
סרטון דוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=wtIRCnh-u4I
• האקווריום הייעודי שהכנתי להם גם הוא היה עם מי אוסמוזה ולא ברז, העדפתי אישית לא לקחת צ'אנס עם מי הברז אך זה אשאיר לקבוצה הבאה כדי לברר אם יסתגלו גם ככה או לא
• בכל תהליך המים המליחים לא החלפתי מים (הרבה מגדלים טענו שאין צורך אז שמעתי בעצתם)
• אין צורך בשאיבת רפש (עושים בכל זאת? אז לשים רשת ייעודית לשרימפס כי בטוח כמה מהלרוות/ שרימפסונים ישאבו)
• אין להאכיל את השרימפסונים בזמן האיקלום למים מתוקים
סרטון לאחר איקלום ל100% מים מתוקים:
https://www.youtube.com/watch?v=Ds6IXC02HMg

לסיכום: הכרנו את שרימפס האמאנו, שמותיו, תנאי המחיה שלו וכמובן למדנו על הריבוי שלו
מאחל בהצלחה לכל אלה שינסו וייקחו חלק בתהליך המתיש (אך מדהים) של ריבוי שרימפס האמאנו
אשתדל לעדכן את המאמר תמיד עם הממצאים החדשים שיעלו לכן כדאי לעקוב אחריו.
מאמר זה עזר לכם? אל תשכחו לפרגן

מאמר זה נכתב ע"י כוכב אזולאי לפורום AquaPro ואין להעתיקו או להעבירו
כל התמונות והסרטונים צולמו על ידי ורובם מתהליך הרבייה

Instagram- https://www.instagram.com/aqua_star.a/

Facebook- https://www.facebook.com/cohav.azoulay.5

Facebook group- https://www.facebook.com/groups/400559820280661/

מאמרים נלווים ששווים קריאה ונעזרתי בהם בדרכי הראשונה
1)
http://www.aquarium.org.il/article245.h ... 7%9E%D7%A4)
2)
https://gabhar.wordpress.com/2009/11/11 ... xd5AVIjAJA
3)
https://aquariuminfo.org/amanoshrimp.html



סמל אישי של המשתמש
EhudCo
...........
...........
הודעות: 505
הצטרף: 07 דצמבר 2016, 20:29
סוג האקווריום: הייטק
נפח: 70 ליטר
ותק המיכל: 7 שנים (מ2011)
מקום מגורים: נס ציונה

שרימפס אמאנו הכרות וריבוי

הודעהעל ידי EhudCo » 23 יוני 2019, 09:46

כל הכבוד כוכב! מדריך מעולה. :doubleup:


תמונה

סמל אישי של המשתמש
חוות אגמים
דגי נוי, הידרופוניקה וצמחי מים
הודעות: 5
הצטרף: 26 מרץ 2019, 15:20
סוג האקווריום: הייטק ולאוטק
נפח: אינסופי
ותק המיכל: 25 שנה
מקום מגורים: חיפה

שרימפס אמאנו הכרות וריבוי

הודעהעל ידי חוות אגמים » 25 יוני 2019, 00:15

כיף לראות חובב מקצוען שמתמיד עד שמצליח :beer:




חזור אל “חסרי חוליות”